Jubileumweekend Grou

 
 
 

Beste Valkenzeiler !

Nog maar ruim een maand te gaan ! Dan vieren wij het 80-jarig bestaan van de Valk ! 

De organisatie staat te popelen, nu moet u nog inschrijven !!

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de Valk ontworpen werd door Ricus van de Stadt, in opdracht van de Bruynzeel Fabrieken. Tachtig jaren waarin de Valk ongelooflijk veel zeilplezier verschaft heeft aan zovelen en waaruit zo vele vriendschappen voor het leven ontstaan zijn. Vriendschappen die vaak van generatie op generatie doorgaan. 

Tevens is het dit jaar 70 jaar geleden dat de Friese Valkenclub "Jacoba van Beieren" opgericht werd. Jacoba van Beieren was de stuwende kracht voor de Valkenklasse in Friesland, met name in de jaren 50 en 60.

Dat alles vieren wij, in nauwe samenwerking met de Valkenklasse Organisatie en het wedstrijd-comité van de  Vereniging Grouwster Watersport G.W.S. in het weekend van 14 en 15 september a.s.!

De Valkenklasse Organisatie heeft aan de Valkenkring Grou  financiële middelen ter beschikking gesteld zodat de organisatie van dit evenement kostendekkend gerealiseerd kan worden. 

ALLE Valkenzeilers en hun familie met (of zonder) een houten Valk zijn van harte welkom en kunnen kiezen aan welke activiteiten zij deel willen nemen. Met nadruk is dit een weekend voor de hele familie, waar jong en oud aan mee kan doen. 

Speciaal voor ere-leden van de VAKO, oud-Jacoba van Beieren leden en oud-Valkenzeilers en minder validen ligt een fraaie salonboot ter beschikking op zondag 15 september van waaruit zij de zeiltocht kunnen aanschouwen. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging en kunnen zich hiervoor bij ons aanmelden. 

Meer info vind u hier: Jubileumweekend 80 jaar Valk

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)