Win de Primus Inter Pares!!

Win de Primus Inter Pares!!

Win de PiP!!

Dat Menno Huisman onlangs ons NK in Heeg won zal weinig actieve valkenzeilers zijn ontgaan. Dat Hette van der Zwaag eind mei ons NK sprint won heeft ook iedereen wel gehoord. Maar wisten jullie wel dat er komend weekend nóg een belangrijk kampioenschap wordt verzeild?

Bij de Vrijbuiter in Loosdrecht organiseert het watersportverbond namelijk ieder jaar de PiP, de primus inter pares, de wedstrijd der kampioenen. Bij die wedstrijd, verzeild in 16m2, varen de NK winnaars van verschillende eenheidsklassen tegen elkaar. De winnaar van de PiP is dus de kampioen der kampioenen, de eerste onder zijns gelijken, de beste der besten. Als je die wint dan ben je een hele hele grote.

En wisten jullie dat de PiP in 2016 werd gewonnen door Hette en in 2017 door Menno? En dat deze prijs dus al twee jaar in óns (trotse valkenklasse) bezit is……? Stel je nou eens voor dat één van onze kampioenen deze prijs komend weekend opnieuw zou kunnen pakken. Bedenk nou eens hoe briljant het zou zijn als de PiP voor de dérde keer op rij naar een valkenzeiler zou gaan….

Komend weekend dus, op de vrijbuiter in Loosdrecht. Aan Menno en Hette: zet ‘em op, veel succes, laat zien wie er de beste is en maak ons trots! Aan alle valkenzeilers: Als je tijd hebt, ga er heen. Als je geen tijd hebt, volg het op facebook. Moedig ze aan, wens ze succes, hoop, bid en duim want misschien…….

Groet

Sipko

MennoPIPkampioen

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)