NK 2013 Wal programma

Overige informatie / Wal & Sociaalprogramma
Moederschepen kunnen terecht aan een terrein van de gemeente, ook in de WVA haven. We hebben daar echter geen walstroom beschikbaar.  Indien u met een moederschip komt, gaarne opgave via het inschrijfformulier.  Ligplaats is gratis.
Onze havenmeester Thijs is overigens voor allerlei zaken ook telefonisch te benaderen op: 0651 564 425

Een belangrijke vraag is: waar slapen we dan,
Bij de organiserende Watersport vereniging Vinkeveen-Abcoude (WVA) is een ruim wal terrein beschikbaar waar u met een camper, caravan of eigen tent een prachtige plek heeft met direct uitzicht op het wedstrijdwater. Vanwege de organisatie vraagt de WVA of u via het inschrijfformulier van de VAKO wilt aangeven of en hoe u hier gebruik van wenst te maken. Staplaatsen zijn gratis. Was, douche en toilet- gelegenheid aanwezig. Stroom is niet aanwezig.

Alternatief is om een appartement, hotelkamer of een bed&breakfast te bestellen. In de bijgaande lijst zijn alle logeer gelegenheden in de gemeente De Ronde Venen verzameld.  

De volgende vraag: wat eten we dan,
Voor de “”kampeerders” en mogelijk zeer vroege andere valk vogels is er een zeilersontbijt  in Engelse stijl beschikbaar bij de WVA. Kosten bedragen € 6.00 pp.  Opgave vooraf via het inschrijfformulier.

Tijdens de wedstrijddagen (vrijdag, zaterdag en zondag) wordt er in het clubschip van de WVA (met  een riant uitzicht over de wedstrijdplas) diverse broodjes, soepen etc geserveerd. Betaling contant.

En dan, onze “klapstukken”: de diners op vrijdag en zaterdag avond. Op de vrijdag avond is er een 3-gangen menu gebaseerd op “Kom je roken”. Onder leiding van een eigen topkok van de WVA wordt er een heerlijk menu voorgeschoteld gebaseerd op diverse heerlijke gerechten die in de rookoven naast de WVA zijn of worden voorbereid. Dit fraaie menu wordt voorbereid in de voorafgaande workshop “Kom je Roken”. De rookoven wordt hiervoor in bruikleen gegeven aan de WVA door een 89 jarig VAKO lid uit Vinkeveen. Het 3-gangen menu voor de vrijdag avond:
o    Gerookte ganzenborst met komkommer en zeewiersalade
o    Amuse: Flensje gerookte zalm en roomkaas
o    Bio kipfilet met gerookte paprika
o    Fruitsoepje met gerookte ananas
Opgave voor dit zeer uitdagende en spannende diner via het VAKO inschrijfformulier. Kosten € 17.50 pp

Voor de zaterdag avond staat een lekkerbek diner buffet in oosterse sfeer in de planning, geproduceerd door een zeer getrouwe lokale restaurant houder.
Opgave voor dit lekkerbek oosterse diner buffet  via het VAKO inschrijfformulier.  
Kosten € 17.50 pp

Nk culinair 2013

En waarschijnlijk de belangrijkste vraag, wat kunnen we doen als we niet meedoen aan de wedstrijden (onze motivators, onze hoofddirectie, onze steun en toeverlaten, onze kids etc etc)
 De Ronde Venen wordt gevormd door een aaneenschakeling van fraaie natuur gebieden. Je kunt er prachtige wandeltochten maar vooral ook fietstochten maken. In de nabij gelegen plaats Abcoude zijn goede fietsen te huur. zie ook http://www.mijntweewieler.nl Er zijn bij de inschrijfbalie zeer gedetailleerde fietskaarten beschikbaar die u langs vele natuurplekjes leiden. Kosten voor 1 dag fietshuur € 7,50 . U kunt op het     inschrijfformulier via de VAKO alvast reserveren opdat het verhuur bedrijf  voldoende fietsen beschikbaar heeft.

Op zowel vrijdag als zaterdag kunt u van 14.00 tot 17.00uur een bezoek brengen aan het veenmuseum in Vinkeveen.  zie www.musemuderondevenen.nl

Gedurende de wedstrijden zal / zullen  sloepen de wedstrijden van nabij volgen, de vorige jaren is gebleken dat door het van “nabij” meemaken van de wedstrijden bij de bezoekers zich een goed beeld kunnen vormen van de wedstrijdspanning, het fanatisme en de strijd om de Wimpel “kampioen van Nederland”  De sloepen varen tussen de wedstrijden door van de WVA naar het wedstrijdveld.

Op vrijdag middag  30 augustus , vanaf ca 14:00 uur, organiseert de WVA/VAKO  een workshop “Kom je Roken”. In deze workshop wordt aan de deelnemers door een zeer deskundige chef-kok les gegeven in snijdtechnieken en hoe je het koken voor grote groepen zo goed mogelijk kunt organiseren met het oog op de logistiek en planning. De kennis wordt ook direct in de praktijk gebracht omdat er dezelfde avond voor ca 85 hongerige NK-zeilers een 3-gangen menu wordt voorbereid.  Waarom dan “Kom je Roken”? Wel, zeer eenvoudig, omdat het menu voor die avond een aantal gerechten bevat die in een rookoven worden bereid. Opgave voor deelname aan deze workshop via het inschrijfformulier.  Deelname aan de workshop is geheel gratis.

Echte feestgangers kunnen terecht op de traditionele kermis van de gemeente Abcoude, op slechts 4 km van de WVA (open van donderdag t/m zaterdag). Met een heuse poffertjeskraam en vele ouderwetse kermis attracties een bezoekje waard.  Op zaterdag avond is er ook nog eens fraai vuurwerk.  

Bezoek Trompenburg zaterdag 31 aug. 11:00 uur laat deze kans u niet ontglippen!
Als bijzonderheid voor de niet zeilers tijdens het NK is de Valkenklasse er in geslaagd het zeer beperkt
voor publiek opengestelde Landgoed Trompenburgtoegankelijk te krijgen.
Op zaterdagochtend om 11:00 uur staan de deuren van Trompenburg  in ’s-Graveland open en kan er genoten worden van een rondleiding die feitelijk exclusief genoemd kan worden. Nadere informatie zie Introductie_Trompenburg.pdf! Aanmelding via het inschrijffomulier.

Nk sociaal 2013

De aquaskipper in actie                                                       Trompenburg

Voorafgaand aan en tijdens het lekkerbek diner buffet op zaterdag avond kunnen de lefgozers, macho’s en diehards van de VAKO zich botvieren op een nieuw watersport activiteit genaamd aquaskipperen. Deze aquaskipper is de ultieme vorm van een planerend object, voortgedreven door menselijke inspanning. Het lijkt zeer eenvoudig om zo’n apparaat aan te drijven. We weten nu al dat het tot hilarische momenten zal leiden voor de minder macho toeschouwers vanaf het WVA terras.

Terwijl de pappa’s, ooms en neven zich bezighouden met die aquaskipper kunnen alle jonge neven en nichtjes hun kunsten uiten in een viswedstrijd die vanaf het WVA terras wordt gehouden. Het zijn dan vooral de speciale “vissen” die je aan de haak kunt slaan die dit spel zeer aantrekkelijk maken. Overigens blijken ook VAKO opa’s en oma’s het spel zeer eigen te kunnen maken. Voor hen zijn er speciale “vissen”

Samengevat:  Opgave via het wedstrijd inschrijfformulier:

Camper, tent, caravan € 0,00
Moederschip € 0,00
Ontbijt service € 6,00 pp
3-Gangen Buffet Vrijdag avond € 17.50 pp
Oosters buffet zaterdag avond € 17,50 pp
Deelname workshop “Kom je Roken” € 0,00
Fietsen huren, reserveren € 7,50 /dag
Bezoek Trompenburg € 0,00

BIJLAGE: detail lijst van alle beschikbare hotels, appartementen, restaurants etc etc.
Wij gaan ervan uit dat het programma voor ieder wat wils is zodat zeilers, gezinnen, familie en genodigden 3 mooie dagen gaan beleven.
     
Namens de organisatie WVA, en Bestuur VAKO
Eric Bos CW Valkenklasse Organisatie, Peter Albers en Peter van Riet

Gerelateerde artikelen

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)