Zomaar een woensdagavond...

Zomaar een woensdagavond...

Zomaar een woensdagavond op de Kaag...

Voor de Valkenliefhebbers is het al een gegeven, in de regio West, of Holland zoals anderen dat zeggen, worden er op de woensdagavonden wedstrijdjes gevaren. 

En de Valken mogen starten! Om tien voor half 8 gaat de 5 minuten en dan om 5 voor half 8, jullie raden het al. Het Startschot.

Waar evenementen het lastig vinden om voldoende Valken aan de start te krijgen is de woensdagavond op de Kaag drukker bezet dan ooit.

8 juni j.l. waren er maar liefst 20 Valken op het wedstrijdwater. Volgens de kenners een record! 

In een geweldige avondwedstrijd met spannende wolkenpartijen en een matige wind die naar wat minder matig zakte.

Na 1 uur en 45 minuten finishte de 1e valk en nog geen 20 minuten later de laatste. Er werd wederom heel serieus gevaren!

Uiteraard nemen penningmeesters wel eens een boei mee, of er wordt keurig op stuurboord voorrang verleend, maar zeker, er wordt serieus gezeild!

Wat is er nu zo bijzonder aan deze woensdagavond op de Kaag? Waarom komen sommigen van heinde en verre, nemen eerder vrij van werk, moeten van alles en niets regelen om die woensdagavond te kunnen zeilen.

Het exacte geheim weet ik niet, wel weet ik dat er ontzettend veel gelachen wordt, er een heuse top 5 strijd gaande is. De Kagerplassen 's-avonds vaak magisch zijn, waar je zomaar een plané kan krijgen in heel vlak water.

En ik denk het mooiste, de kameraadschap. Iedere week, van mei tot september, met dezelfde lachende gezichten na afloop ouwehoeren over "wedstrijdzeilen in de Valk".

Voor de zeilliefhebbers in de buurt, kom gerust, we regelen een volgsloep of zo, misschien kan je sturen of bemannen, werkelijk, het is een feest. 

Misschien zijn er wel Valkzeilers die nog mee willen doen, of gaan we de Jaarprijs koppelen aan de woensdagavonden op de Kaag.

Er is vast van alles mogelijk. 

Tevens de heuse tussenstand na 6 prachtige avonden, met dank aan Frank van Schaijk die zich hier wekelijks druk om maakt.

Leo Hart 680

Schermafbeelding 2016 06 09 om 23.13.38

 

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)