Over het Valkennieuws

Het ValkenNieuws verschijnt 6x per jaar. Naast mededelingen van het bestuur bevat het blad, aankondigingen, uitslagen en wedstrijdverslagen. Daarnaast publiceren leden technische artikelen over bootinrichting, tips en trucs voor bootonderhoud en beter te leren wedstrijdzeilen.

Leden schrijven wedstrijdverslagen. Het Talententeam beschrijft regelmatig de gemaakte vorderingen. Daarnaast leest u artikelen over de historie en restauratie van de Valken met mooie fotoreportages. Nieuwe leden stellen zich voor en vertellen waarom ze in een Valk zijn gestapt. Ook schrijven leden over toertochten in binnen- en buitenland zoals Princenhoftocht, Kaag Lange Afstand, de 'Sail Caledonian' in Schotland en 'Semaine du Golfe' in Bretagne.

Uiteraard is de redactie voortdurend op zoek naar kopij en foto's, bijvoorbeeld verhalen van de Silver Fleet kampioenen van het jaarlijkse Nationaal Kampioenschap en B - kampioenen van de Sneekweek. Denk ook aan columns en jongere leden die hun eigen verhaal doen. 

De persoonlijke beleving van het zeilen in de Valk staat voorop. Naast het wedstrijdzeilen zeer zeker ook het recreatieve aspect van een gezellig middagje picknicken op het water of een vakantie kampeer- en trektocht.

Het blad bedient daarmee zowel de actieve wedstrijdzeiler als de toerzeiler in alles dat vaart in een Valk, zowel van hout als polyester. Het Valkennieuws ligt bij wedstrijd gevende zeilverenigingen op de leestafel en wordt ook buiten de Valkenklasse goed gelezen.

Eindredactie/opmaak: 

 


Inlog (2)