Voorbereiding NK

Voorbereiding NK

Welnu, zoals beloofd gaan we tijdens het NK vanuit de kuip van het Talentenjacht een blog bijhouden. Vooralsnog voorbereiding: de Windguru kent geen Alkmaardermeer; is het Uitgeestermeer hetzelfde?

Voorspelling 8 knopen ongeveer; voor het eerst dit seizoen is onze schamele 150 kg bemanning gewicht geen handicap! mits er überhaupt wind genoeg komt om te drijven. De boot is gepoetst en heeft rondom de Sneekweek een flinke upgrade gehad.

Onder andere de nieuwe harken blokken voor de spitrimster, gesponsord door Simon Watersport Sneek bewezen al goede diensten tijdens de winderige Sneekweek dagen. Verder een nieuwe Spinaker, gesponsord door zeilmakerij Molenaar.

Voorzichtigjes hebben we die in Sneek in de zak gelaten, maar met de voorspelde zuchtjes wind in Alkmaar gaan we hem zeker gebruiken: benieuwd naar het gelikte design hopen we snel ook hier wat foto’s te kunnen posten.

Nog een dagje werken (en weersites kijken) en dan richting meting: we zijn benieuwd; het meetlint en zwarte tape zijn alvast ingepakt want ik bespeur zojuist op foto een chronisch gebrek aan zwarte banden… Tot vrijdag!

Comments (2)

 • Hero Hettinga

  Hero Hettinga

  31 augustus 2011 at 13:26 | #

  Geweldig initiatief!
  Laten we uitgaan van mooie omstandigheden om het materiaal optimaal te kunnen gebruiken ;-)
  Tot Morgen!

  reply

 • Henry van Haagen

  Henry van Haagen

  31 augustus 2011 at 14:23 | #

  Uitstekend idee deze blog.
  De redactie gaat jullie verrichtingen heel goed volgen.
  Ontzettend veel succes toegewenst en vooral 'have fun'!
  Hartelijke groet
  Henry van Haagen

  reply

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)