Nieuwsoverzicht

 
Zoeken

Culinaire zeilwedstrijd

27 september 2023  -  Algemeen
De snertcup staat weer op het programma. Vorige keer was het zelfs meer dan 20 graden en lekker windje.  Deze wedstrijd wordt i.s.m. de Vako georganiseerd in Vinkeveen. Jij komt toch ook? Schrijf HIER in.

Oud voorzitter en erelid Jan de Wilde overleden

19 september 2023  -  Algemeen
Jan was samen met Ed Hoppe (1910-2010) initiatiefnemer bij de oprichting van de Valkenklasse Organisatie (14 april 1967). In goed overleg besloten zij dat Ed de eerste voorzitter zou worden. Jan werd na zes jaar zijn opvolger. In 1952 bouwde hij z’n eigen Valk. Hij vond het, naar eigen zeggen,nog best even spannend toen zijn boot in 1953 werd gemeten. Maar vanaf dat jaar was Valk 271 succe...

Inschrijving Snertcup geopend

12 september 2023  -  Algemeen
De inschrijving voor de wereldberoemde Snertcup in Vinkeveen is geopend. Altijd gezellig, meerdere klassen aanwezig en natuurlijk tijdens de lunch heerlijke snert voor alle deelnemers. Het kan fris zijn maar ook lekker warm (25 graden) Voorspellingen kunnen we nog net doen maar we hopen wel op een flink aantal deelnemende valken. Jij toch ook? Meld je HIER aan.

Zeer geslaagd NK 2023 Amstelmeer

04 september 2023  -  Algemeen
NK Valk op het Amstelmeer Dit jaar begint het NK goed. Door een vormfout hoeven we gelukkig niet te meten. Er zijn vast een hoop valkzeilers die vinden dat het meten erbij hoort, maar voor mij hoeft het niet zo. Dat gedoe met de schaaf langs roerblad of giek omdat die net 3 mm te lang is, wat een onzin. Maar goed, de puristische valkzeiler denkt daar waarschijnlijk anders over. In elk geval s...

Inschrijvingen NK Amstelmeer

23 augustus 2023  -  Algemeen
Op dit moment (23-08-2023) staan pas 20 valken ingeschreven voor het NK op het Amstelmeer. Dit is wel een mager aantal. Het meer is groot genoeg om minstend 40 valken te ontvangen. Kijk even op de deelnemerslijst. Daar wil je toch tussen staan!   Het zou mooi zijn als we in de laatste week een eindsprint maken en het aantal deelnemers verdubbelen. Kom op! Schrijf nu nog in.