Vako

 
valken-haven-800

De Valken Klasse Organisatie

De Valkenklasse is een actieve vereniging (345 leden per 1-1-2020) waar zowel de wedstrijdzeiler als de toerzeiler zich thuis voelt. Ieder jaar organiseert de Valkenklasse een aantal sportieve en gezellige klasse-evenementen zoals het Nederlands Kampioenschap, de Lange Afstandswedstrijd op De Kaag, de Princenhofweekend in Grou en sinds 2016 het NK sprint.

Daarnaast organiseert de Valkenklasse af en toe clinics waar bootinrichting, stand van de zeilen en andere informatie over de Valk in droge of natte vorm aan de orde komen.

De Valk is een uniek schip dat je op verschillende manieren kunt zeilen. Je kunt een Valk met een klein en met een uitgebreider budget varen zonder dat dit in de einduitslag van de evenementen is te zien. De persoonlijke beleving van het zeilen in de Valk staat voorop. Naast het wedstrijdzeilen dus zeer zeker ook het recreatieve aspect van een gezellig middagje picknicken op het water of een vakantie kampeer- en trektocht. De Valkenklasse bedient daarmee zowel de actieve wedstrijdzeiler als de toerzeiler in alles dat vaart in een Valk.

Op verschillende plassen en meren zijn “Valkennesten”, dit zijn verenigingshavens en werven waar veel Valken liggen en waar de eigenaars samen optrekken en eigen evenementen organiseren. 

De Valkenklasse is de door het Watersportverbond erkende klassenorganisatie voor de Valk. Het verlengen -en of aanvragen van een meetbrief wordt door het Watersportverbond verzorgd. Bij het Watersportverbond kun je ook de tekeningen van de Valk opvragen.