Valkennieuws actueel

 

Valkennieuws actueel

Over het Valkennieuws

Het Valkennieuws heeft sinds 2017 een nieuwe look en verschijnt in A4 formaat als full-color uitgave enkele keren per jaar.

Het blad bevat mededelingen van het bestuur, uitslagen en wedstrijdverslagen. Verder zijn er technische artikelen over bootinrichting en nemen we een kijkje in de diverse werkplaatsen die aan de valk werken. Het Talententeam beschrijft regelmatig de gemaakte vorderingen. Daarnaast leest u artikelen over de historie en restauratie van de valken met mooie fotoreportages. Nieuwe leden stellen zich voor en vertellen waarom ze in een valk zijn gestapt. 
De persoonlijke beleving van het zeilen in de valk staat voorop. Naast het wedstrijdzeilen, wordt ook aandacht besteed aan het recreatieve aspect van het valkzeilen, zoals meedoen aan een toertocht, een gezellig middagje picknicken op het water of een vakantie met de valk. Het blad bedient daarmee zowel de actieve wedstrijdzeiler als de toerzeiler in een valk, zowel van hout als polyester.
Het Valkennieuws ligt bij wedstrijdorganiserende zeilverenigingen op de leestafel en wordt ook buiten de Valkenklasse goed gelezen. Uiteraard is de redactie voortdurend op zoek naar kopij en foto's, bijvoorbeeld verhalen over nieuwe valken en/of nieuwe valkzeilers in de vloot. Ook verwachten we van de nummers 3 een kort wedstrijdverslag voor op de website, waarbij de leukste anekdotes gebundeld worden in het Valkennieuws. 
Bent u derde geworden in een wedstrijd? Of hebt u een leuk valkenverhaal te delen? Lever de kopij met foto's dan aan bij eitcader.[antispam].@valkenklasse.nl
Eindredactie/opmaak: Madelien Regeer (eitcader.[antispam].@valkenklasse.nl)

 

 

 

valkennieuws

Valkennieuws 2023

Maart

Juni

Valkennieuws 2022

Maart

Juni

September

December

Valkennieuws 2021

Maart

Juni

September

December

 

 

 

Valkennieuws 2020

Maart

Juni

September

 

 

Valkennieuws 2019

Maart 

Juni

September

December

Valkennieuws 2018

April

Augustus

December