Regels voor wedstrijdzeilen

 

Regels voor wedstrijdzeilen

Om mee te doen aan wedstrijden is het noodzakelijk om de regels te kennen. Deze zijn vaak anders of uitgebreider dan het gewone Vaarreglement. Bekijk ondestaande filmjes  van Henk Plaatje in samenwerking met Watersport TV en je hebt enig idee wat er bij komt kijken.

 

Voorrang

Algemene beperkingen

Starten

Indewindse merkteken

Compilatie wedstrijdregels


Voor de wedstrijdzeiler

Op een duidelijke en overzichtelijke manier is op de website Loefgierig uit de doeken gedaan wat de (beginnende) wedstrijdzeiler moet weten.

 

valkenstartlijn1170

Regels voor wedstrijdzeilen 2021-2024

voor Nederlands klik dan HIER

voor Engels klik dan HIER

Wedstrijdcomit├ęboot als hindernis?

In het clubblad van de Pampusklasse, december 2021, schreef Jos Spijkerman een stuk over het comitéschip als hindernis. Lees dit aandachtig want het is reuze interessant.

Lees zelf maar, klik HIER

De start, uitleg van de regels

In het blad Kwadraat en praat van de 16m2 klasse kwam ik een mooi artikel tegen over de regels en het reglement bij de start. Het lijkt allemaal zo eenvoudig maar is het dat wel?

Lees zelf maar, klik HIER


Regelschrift 2021-2024

Het Regelschrift 2021-2024 brengt de belangrijkste internationale regels voor het wedstrijdzeilen duidelijk in beeld.

Henk Plaatje legt elke regel helder uit aan de hand van overzichtelijke voorbeeldsituaties. Zo krijgt iedere zeiler in tekst en beeld inzicht in de nieuwste wedstrijdregels.

Het Regelschrift heeft stevig papier en een ringband, zodat de verschillende regels snel en ter plekke kunnen worden opgezocht.

Henk Plaatje is internationaal jurylid bij zeilwedstrijden en werkte de afgelopen twintig jaar voor het Watersportverbond op het gebied van wedstrijdzeilen. Zijn Regelschrift verschijnt elke vier jaar in bijgewerkte vorm en is een begrip onder wedstrijdzeilers.

 
coverregelschrift