Talenten 2020-2021

 
talenten2020

Talenten van 2020/2021

Talenten van 2020/2021*

*) vanwege Corona mochten deze talenten seizoen 2020 overdoen in 2021

 

Hoi, wij zijn Merel, Janne en Vera en gaan dit jaar samen Talentenjacht varen. We zullen ons bij deze even voorstellen.

Ik ben Janne (25 jaar), kom uit de buurt van Utrecht en ben net begonnen met mijn eerste baan als basisarts. Ik leerde zeilen van mijn vader in de optimist en heb later een FJ gevaren. Daarbij heb ik op zeilschool ‘de Wijde Aa’ in een houten 16m2 mijn CWO’s gehaald en in zeven stappen de overstag geleerd. Maar toen ik bij studentenvereniging Mayday het wedstrijdzeilen leerde, was ik blij dat ik de overstag gewoon zo snel mogelijk mocht maken. Vanaf toen heb ik genoten van verschillende (studenten) zeilwedstrijden en heb ik twee jaar met veel plezier wedstrijden gevaren op de J22. Voor nu is mijn zeilers-hart weer blij dat ik de kans krijg te doen wat ik het allerliefst doe: wedstrijdzeilen! En dat ook nog met twee vriendinnen in een super leuke boot.

 

Ik ben Merel, een 24-jarig Groningse, die daar is blijven hangen. Het zeilen is mij als het ware met de paplepel ingegoten. Al vanaf dat ik 6 weken jong was ging ik in de Maxi-Cosi mee de Spanker in. Samen met mijn broertje en zusje leerden we zeilen van mijn vader en moeder. Wanneer er wind was, gingen we zeilen. Daarnaast heb ik via de zeilschool ‘De Veenhoop’ mijn CWO’s gehaald. Sinds mijn studententijd ben ik ook bij de studentenzeilvereniging Mayday gegaan. Naast de vele feestjes op de klipper heb ik ook veel wedstrijden en evenementen gezeild via hen. Zo heb ik ook twee jaar lang met veel plezier op de J22 wedstrijden gevaren. Naast het recreatief zeilen, hou ik heel erg van wedstrijdzeilen. Sinds een aantal jaren vaar ik op een skûtsje, de Wylde Wytse, het IFKS en andere skûtsje-evenementen. Daarnaast vaar ik samen met mijn vriend in een 16-kwadraat wedstrijden. De kans om samen met twee vriendinnen in een valk te gaan zeilen wilde ik mij niet laten ontgaan en daar kijk ik onwijs naar uit!

 

Ik ben Vera, 24 jaar en bijna klaar met mijn studie Geneeskunde. Ik zeil al vanaf jongs af aan en de liefde voor zeilen deel ik met mijn familie, maar zeilschool Pean heeft vanaf mijn 10e daar ook zeker een grote rol in gespeeld. Eerst als cursist, maar daarna ook als instructeur, trainer, coach en opleider. Sinds mijn studententijd zit ik bij de zeilvereniging Mayday en naast de vele gezelligheid daar, heb ik via hen ook vaak genoten van prachtige zeilwedstrijden en evenementen. Waar ik oorspronkelijk het liefst in zwaardboten voer en de valk vooral gebruikte voor touren met vriendinnen en de BRIO race (haha) kan ik niet wachten om dit jaar deze veelzijdige boot op een serieuzere manier te leren kennen.

Zoals jullie kunnen lezen, zeilen we alle drie al heel lang en is Groningen de plek die ons heeft samen gebracht (speciaal bedankje voor de zeilvereniging Mayday en de studie geneeskunde). Maar dit jaar zullen we de biertjes en de doktersspullen wat meer aan de kant laten staan, want we kunnen niet wachten om (eindelijk!) een jaar met z’n drieën wedstrijden te gaan varen. Want ondanks dat we al jaren onze vriendschap en zeilervaring delen, is een jaar echt samen fanatiek zeilen er nog nooit van gekomen. We hebben zeker vaak overwogen om het met z’n drieën aan te gaan, maar door praktische bezwaren, zeilen op andere plekken, met andere mensen en in andere boten hebben we er toch telkens van af gezien. Tot dit jaar; het jaar 2020 is het jaar waarin we de prioriteiten misschien eindelijk goed hebben en het Friese ’t ken net’ hebben verwisseld voor het Groningse ’t ken net’. De valk heeft ons alle drie altijd al getrokken, onder andere doordat het een houten boot is, de sportieve mogelijkheden die die heeft en (wat voor ons een voordeel is) dat we hem zowel met z’n tweeën als drieën kunnen varen. We gaan proberen zoveel mogelijk evenementen mee te varen, zoals de Paashaas Reeuwijk, het NK sprint Rotterdam, de Kampioenschappen Noord, Zomerwedstrijden en zeker ook de evenementen in het najaar.

Dus liefs vanuit het mooie Groningen en tot snel op het water!

Vera, Janne en Merel, Talenten 2020