Talenten 2016-1

talenten-2016-1
 

Talenten 2016

Cindy de Boer,25 jaar en medewerker P&O bij een verzekeraar

Al vanaf jongs af aan ben ik regelmatig op het water te vinden. De afgelopen 10 jaar vooral in de vorm van instructeur op de zeilschool in Vinkeveen. In het begin was dit vooral veel kielboot, maar later werd dit ook zwaardboot en windsurfen. Met name dat laatste doe ik de afgelopen jaren veelUiteraard ben ik zelf ook regelmatig op een plank te vinden. Toch kruipt het kielbootbloed waar het niet gaan kan. 
Zo zijn de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen en ook de Nederlandse Studenten kampioenschappen elk jaar weer een groot feest. Na een aantal jaren vooral bezig te zijn met lesgeven is het nu wel weer eens tijd om zelf veel te gaan varen. Met die gedachte zijn Marieke en ik vorig jaar begonnen met bemannen bij verschillende evenementen en boten uit de Valkenklasse. Een hele goede leerschool en tevens ook de bevestiging dat we dit jaar zeker weten met de Talentenjacht wilden gaan varen. 
Dus ik zou zeggen laat het seizoen maar beginnen!

 

Marieke Spee, 27 jaar, advocaat

 
Van kleins af aan heb ik altijd met mijn familie gezeild, om vervolgens tijdens zeilkampen bij de Zeilschool De Veenhoop in Friesland les te krijgen in de Optimist en andere (zwaard)boten (waaronder de Valk). Na jaren les te hebben gehad ben ik als instructeur vele zomers op de Friese meren te vinden geweest. Ondanks dat het superleuk is om les te geven, smaakte het al enige tijd naar meer om mijn eigen wedstrijd skills in de houten Valk te verbeteren. Afgelopen jaar hebben Cindy en ik, die elkaar hebben leren kennen via deelname aan de Race of the Classics in 2014, besloten om aan de Bemanningsdagen van de Valkenklasse deel te nemen. Onder andere tijdens de Kaagweek en het NK op Loosdrecht heb ik de smaak van het (fanatiek) bemannen te pakken gekregen, mede na de enthousiaste reacties binnen de Valkenklasse.

Dat Cindy en ik dit jaar als Talenten 2016 zijn geselecteerd biedt ons de mogelijkheid om veel meer wedstrijdzeil-ervaring op te doen en nieuwe vrienden te maken binnen de Valkenklasse. 
Laat de wind maar komen!