Vraag & Aanbod detailpagina

 

Valk 625 uit 1968 gebouwd in Loosdrecht bij De Vrijheid - advertentietekst aangepast

258x gezien       Geplaatst: 27 oktober 2023       Verloopt op: 05 januari 2024       Type: Aanbod       Categorie: Boten
Vraagprijs € 1.000,00

Kenmerken

Zeilnummer: 625
Bouwjaar: 1968
Bouwer: Bootbouwerij De Vrijheid Oud Loosdrecht
Geldige meetbrief: nee
Welke zeilen: oude zeilen
Overloop: Ja
Rol genua Nee
Dektent voor liggende mast
Trailer: ja, ongeremd
Waar te bezichtigen: Wolfheze
Bijzonderheden: meer foto's op Marktplaats: https://www.marktplaats.nl/seller/view/m2039116497

Beschrijving

Na de nodige twijfel bied ik mijn Valk 625 ter overname aan met als belangrijkste reden dat we in Wolfheze te ver van mooi zeilwater wonen. Ook heb ik te veel andere bezigheden. Ik heb er al die jaren met veel plezier recreatief mee gezeild. 

De boot is in 1968 gebouwd door W. Lamme, Bootbouwerij De Vrijheid in Oud Loosdrecht. Ze zijn na twee generaties in 2020 gestopt en stonden bekend om hun zeer precieze bouwwijze. Zeven jaar geleden heb ik de boot in Loosdrecht in perfecte staat gekocht van de eerste eigenaar. Al het oude beslag was toen opnieuw verchroomd en romp en dek opnieuw geschilderd en gelakt. Ik vermoed dat de boot door de eerste eigenaar in de beginjaren af en toe voor wedstrijden is gebruikt maar later meer recreatief. De overloop zit er niet meer in en heb ik er ook niet bij. De boot heeft een oude meetbrief.

De laatste 5 jaar heeft de boot bij Jachtwerf Albert Wester in Grou gestaan. In de winter in de droge loods en in de zomer buiten op de trailer onder de dektent. Afgelopen 2 jaar heeft de boot zomer en winter in de loods gestaan omdat we niet meer gezeild hebben vanwege tijdgebrek. Omdat Roelof Wester er mee stopt is de boot begin oktober opgehaald uit Friesland. Hij staat nu mooi gestald in onze droge garage. De boot is absoluut kurkdroog.

Deze Valk is uitgerust met een set gewone zeilen, spinnaker, fokkeloet, houten peddel, oude dektent voor liggende mast, landvasten, stootwillen en afneembare motorplank. De mastkoker, mast, giek en gaffel zijn in uitstekende staat. De staat van de schoten en vallen is oud maar goed. Dit geldt ook voor het beslag en de verstaging.

De boot is in hele nette originele staat, niet verprutst en inclusief trailer. Er moeten een paar puntjes op de ‘i’ gezet worden en helaas is Roelof Wester hier niet meer aan toe gekomen vanwege zijn gezondheid. Hij vond het een mooie boot.

Het onderwaterschip heeft nieuwe antifouling nodig of een mooie schilderlaag voor een nieuw vaarseizoen. Er zijn twee kleine beschadigingen op het gangboord die je zou kunnen repareren maar dit is niet noodzakelijk om te gaan zeilen. Als je de trailer vaak gaat gebruiken om de boot te vervoeren, zou ik er nieuwe banden opzetten.

Ik heb de boot destijds gekocht omdat hij in een mooie onverprutste en originele staat is. Dat komt omdat de boot bijna een halve eeuw van één eigenaar is geweest. Dit is geen ‘resto-mod’ (een term voor klassieke auto’s die technisch volledig gemoderniseerd zijn) maar een klassieke houten Valk.

Er is ook een zo goed als nieuwe Mercury 3,5pk buitenboordmotor die ik voor een vaste prijs van EUR500 aanbied. Voor wat betreft de boot is het voor mij belangrijk dat hij op een leuke nieuwe plek terecht komt.

Meer foto’s stuur ik graag per email maar je kunt de boot gerust komen bekijken in Wolfheze.

Adverteerder

Naam Michel Visser
Locatie Wolfheze
Historie 1 advertentie, 1 actief
  Neem contact op met de adverteerder