Verslag van de Snertcup 2023

 

Verslag van de Snertcup 2023

Geplaatst op 18-10-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cock Baas

Snert is altijd lekker zei mijn moeder vroeger altijd.

Dus ook een snert cup op de Vinkeveense plassen bij 19 graden moet kunnen.

Zaterdag 7 en zondag 8 oktober werden we hartelijk ontvangen bij wsv Vinkeveen/Abcoude. 8 Boten aan de start is wat mager maar met de wind van zaterdag ook wel weer lekker. Zaterdag een dikke westenwind met veel vlagen en rare draaiwinden maar hoge snelheden.

En er bleek maar weer dat het goed lezen van je NOR toch wel belangrijk is. Cock en Angela gingen goed van start met de 817 maar Kik en Tim met de 93 was hun al in het 2e rak te snel af en gingen naar plek 1 en bleef daarna het zo tot het laatste rak, waar zal de finish zijn? Kik voer vol overtuiging richting clubhuis hij zag daar een blauwe vlag (later bleek de club vlag) Cock en Angela in lichte twijfel ook niet duidelijk op banenkaart aangegeven er achter aan. Maar Malou en Karel met de 28 en Tim en Peter met de 622 wisten beter en gingen stuurboord uit richting starttoren.En werden zo 1e en 2e Cock en angela nog 3e en Kik en Tim 4e

Toen een bakkie snert om dit te verwerken.

En even bijpraten met de anderen. Er was wat gezwommen en een neerhouder rail uit de giek getrokken bij Fimme en Daan die na een seizoen in de Talentenboot hun 1e optreden in de eigen boot de 168 hadden maar nog wat klusjes ontdekken.

Ook bij Jelle en Andre met hun 698 een probleempje waardoor ze moesten stoppen.

Bij de andere klasse de Sharpie was het ook hard werken geweest en ook wat zwemmers en een omgeslagen boot maar geen grote schades gelukkig.

In gezamenlijk overleg werd besloten dat het een beetje te gek werd met de nog aantrekkende wind. Klaar voor vandaag.

Zondag weer op tijd het water op en nog 3 mooie potjes gevaren met vandaag en mooi rustig oosten windje wat het bij de boeien dicht onder de wal wel moeilijk maakte. Kik en Tim erg sterk met een 1,1,2 vandaag. En dus overall 1e met 8 pnt. Tim en Peter met 3,5,4 naar een 2e plek met totaal 14 pnt. Cock en Angela 5,3,3 vandaag naar de 3e overall ook met 14 pnt. Jelle en Andre kort daar achter met een mooie 2,4,1 naar 16 pnten 4e plek.

Malou en Karel 7,2,7 iets te wisselvallig met 17 pnt 5e plek toen een gaatje met de 3 andere boten Fimme en Daan 6e 4,6,5 en 24 punten, die komen we nog wel weer tegen volgend seizoen. Hub en Janneke met hun 467 daar kort achter met een 5,6,7,8 naar 26 punten 7e En Arthur en Ed met de 500 met een serie van 6,8,6,8 naar ook 26 punten Was weer een leuk en gezellig evenement waar toch eigenlijk wel minimaal 15 bootjes horen mee te doen

 Tot de volgende keer. 

Cock Baas

uitslag-snertcup-2023